A szív


‎A szívünk egy rendkívül erős elektromágneses teret képes generálni önmaga körül és természetesen ezáltal az emberi test körül. A szív elektromos energiája 60-szor erősebb az agyunk elektromosságánál. A szív mágneses mezejének energiája pedig 5000-szer erősebb az agy által generált térhez képest és a test körül is érzékelhető. Ez utóbbi megállapítás további kutatásokat eredményezett. Arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy ha ez a mező a testünkön kívül is jelentkezik, akkor vajon mások is képesek „fogni az adást”?

Az eredmény döbbenetes volt. Kimutatták hogy az egyik ember szívének ritmusa, mezeje közvetlenül kihatással van a másik ember agyának működésére. Képesek vagyunk tehát érzékelni a másik ember érzelmi állapotát, boldogságát, feszültségét búját, baját. Ez egy újabb magyarázatot ad a szavak nélküli kommunikáció létezésére. Nem véletlen, hogy bizonyos emberek társaságában rendkívül jól, másokéban pedig rosszul érezzük magunkat.

A következtetéseket mindenki levonhatja. Az érzelmeink sokkal jobban befolyásolják az életünket mint azt gondoltuk volna. Persze azt eddig is tudtuk, hogy a stressz, a bánat, a szorongás, a neheztelés stb hosszú távon megbetegít, de most már az is bizonyos, hogy ha a boldogságunkra fókuszálunk, ha gyakrabban tapasztaljuk meg a szeretet érzését, sokkal összeszedettebbek, egészségesebbek leszünk és a társas kapcsolataink is átalakulnak, a családunkról már nem is beszélve. 
 
 
                                                                                                                            Kalló Melinda írása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése