Lehúzás ismételten

Kedves bürokrata ember(???)társaink a társadalom élén újfent bizonyítékát adták, hogy azokat lopják meg megint a törvény erejére támaszkodva (vagy a törvényesség látszata mögé bújva), akik a közúton igyekeznek megkeresni a családjuknak a megélhetésre valót. 

Magyarországon kívül sehol Európában nem volt eddig olyan lehúzás, mint amit a magyar hivatásos sofőrökkel szemben államilag elkövetnek. 
Minden sofőrnek ugyanis - Európában egyedüliként Magyarországon - aki nemzetközi viszonylatban dolgozott, 5 évenként vizsgáznia kellett. 

Ez pont olyan, mintha egy kőművest, villanyszerelőt, vagy fodrászt köteleznének arra, hogy 5 évente "ismeretfelújító" vizsgát tegyen.
 
Most ezt a szisztémát magyar javaslatra (hogy nem lep meg???) kiterjesztették minden - ismétlem, minden!!! - hivatásos gépkocsivezetőre az EU-ban. 
Tehát azt állítják, hogy a gépkocsivezetők 5 éves időszak alatt teljesen elfelejtik mindazt, amit addig tudtak. 
Vagyis a magyar sofőrök fizessenek 160000 forintot, akkor megkaphatják az engedélyt (ami csakúgy mellesleg az Unióban mindenütt ingyenes!!!), hogy ismét 5 évig dolgozhatnak - ha találnak egyáltalán munkát.
 
Miért nem kell a szakácsoknak hasonló vizsgákat tenni?
Úgy hiszem, az ő szaktudásuk minőségén is emberéletek múlhatnak. 
Vagy tán a sofőr egy olyan speciális faj, melynek lukas az agya, a benne felhalmozott tudás pedig folyamatosan kifolyik, elfogy?
 
Nem elég, hogy 5 évente orvosi vizsgán kell átesni minden hivatásos sofőrnek, az "úrvezetőknek" meg csak 10 évente van ilyen kötelezettségük?

Nem elég, hogy egy-két felelőtlen, vagy figyelmetlen kolléga miatt minden buszvezetőnek sűrített időközönként kell pszihológiai vizsgára menni?
 
Nem elég, hogy újgazdag apuci felelőtlen módon, több milliós luxusverdával randalírozó hülyegyereke féldisznóért vásárolt jogosítvánnyal veszélyezteti a hivatásos sofőrök és mások életét a közutakon? 

Nem elég, hogy mindenféle meggondolatlan jogszabály miatt közlekedési szabályokról mit sem tudó mamikák összevissza rohangálnak elektromos biciklikkel, amiket nem tudnak szinte még csak rendesen kezelni se? 

Hát meddig lehet még alázni és lenyúlni az embert?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése