Az Isten szeretet

A János 1. levele 4:8 szerint "...az Isten szeretet."

Vagyis ez alapján a 'szeretet' és az 'Isten' szavak helyettesíthetők egymással.

Tehát a Korintusiaknak írt első levél 13. rész szavai így is hangozhatnak:

"Ha emberek és angyalok nyelvein szólok, de ISTEN nincs bennem, kongó ércdarabbá vagy csattogó cintányérrá lettem. És ha megvan nálam a prófétálás ajándéka, és járatos vagyok az összes szent titokban és minden ismeretben, és ha minden hitem megvan ahhoz, hogy hegyeket helyezzek át, de ISTEN nincs bennem, semmi vagyok. És ha mindenemet odaadom mások táplálására, és ha testemet átadom, hogy dicsekedhessek, de ISTEN nincs bennem, semmi, de semmi hasznom nincs nekem. Az ISTEN hosszútűrő és kedves. Az ISTEN nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem viselkedik illetlenül, nem keresi a maga érdekeit, nem válik ingerültté. Nem tartja számon a sérelmet. Nem örvendezik az igazságtalanságnak, hanem együtt örvendezik az igazsággal. Mindent elvisel, mindent elhisz, mindent remél, mindent kitartással tűr.
Az ISTEN soha nem vall kudarcot. ... Most azonban megmarad a hit, a reménység, az ISTEN, ez a három; de ezek közül a legnagyobb az ISTEN."

Mennyire más ez az Isten, mint az a bosszúálló, vérengző valaki, akit a zsidó tanok által megfertőzött és Római államvallássá lett kereszténység tanai bemutatnak!

Tehát az a bosszúálló, kegyetlen, pusztító és vérszomjas isten, amelyet Izrael népe és a judeokereszténység vallásai imádnak, akitől félni kell, az NEM LEHET JÉZUS URUNK ATYJA, az nem lehet a teremtő Isten!!!

2 megjegyzés:

  1. Igen, pontosan ezért tanulmányozzák az Újszövetséget inkább és Jézus tanításain alapszik, a szereteten. Gondolkodjatok el azon, hogy a Római államvallást szidjátok a saját szavaival. Ha ennyire rossz ez az Isten és a judeokereszténység, nem értem miért a Bibliából van az idézet. Ezeket a sorokat, pont a római templomban volt szerencsém hallani.
    http://www.bibliacatolica.com.br/katolikus-biblia/korintusiaknak-irt-i-level/13/#.UvQSifv-SzB

    VálaszTörlés